"Het kwartje is gevallen!"

Dat was mijn gedachte toen ik afgelopen vrijdag de wedstrijdring uit kwam bij het Dressuurweekend PSC Lichtenvoorde. Tijdens het afgelopen winterseizoen stond de training van Domingo in het teken van de lichtheid en ongedwongenheid. Het temperament van Domingo stond hem soms in de weg, wat leidde tot spanning in de ring die goede resultaten in de weg stond.

Tijdens de training heb ik een aantal tweaks doorgevoerd om de spanning te leren managen en het vertrouwen te verbeteren. Domingo kan letterlijk "spelen" met de oefeningen en zo hebben we hem dat ook geleerd. Ik wilde dat hij de opgaven ook in de wedstrijdring als spelletje blijft zien. Zijn enorme werkwilligheid in combinatie met een verbeterd zelfvertrouwen zorgde ervoor dat hij thuis kon "spelen". Het was spannend of het in de ring ook zo zou lukken. In Vragender bleek dat het geval. Al tijdens het losrijden was Domingo ontspannen en mooi in aanleuning en tot onze verrassing nam hij dat mee in de ring en liet hij zich mooi zien met 8-en voor de passage en ook hoge punten voor de piaffe (foto). De emoties bleven dan ook niet uit toen ik de ring uit kwam na deze mooie proef!


Met het aantreden van de lente op deze zonnige dag zien we het nieuwe buitenseizoen met vertrouwen tegemoet. Laat Domingo zijn spelletje maar doen!

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven