top of page

Over ons

Henk Jan

Wie zijn wij

Henk Jan Vroom

Henk Jan Vroom (1962) is als jonge ruiter naar Duitsland gegaan om daar het paardenvak te leren op één van de toonaangevende Duitse dressuurstallen. Terug in Nederland heeft hij wedstrijden gereden in de subtop. Henk Jan is als instructeur verbonden aan de beroemde Chinese Heilan Equestrian Club. 

Angelique
Angelique Vroom
Cquote2_edited.png

Mijn passie is om een paard op te leiden van jong paard naar Grand Prix. Naast mijn eigen sport begeleid ik leerlingen bij hun wedstrijdcarrière.

Angelique was al jong succesvol met haar pony Alex en haar paard Exxon, Daarna is zij samen met Henk Jan gaan trainen en wedstrijden rijden in Duitsland, Frankrijk en Spanje als lid van "Dressuurteam Jean Bemelmans".

Angelique laat zich inspireren door de ruiters die ze in Duitsland heeft leren kennen en die nog steeds de wereldtop vormen. Met haar paard Domingo komt ze uit op Grand Prix niveau.

Onze filosofie
Henk Jan en Angelique Vroom
Cquote2_edited.png

Onze missie is om onze leerlingen hun doelen te laten bereiken met plezier en respect voor het paard.

In onze lespraktijk leggen wij de nadruk op het feit dat topsport gecombineerd kan worden met ongedwongenheid en een paardvriendelijke aanpak. Op deze manier willen wij ambassadeurs zijn voor een paardvriendelijke sport. Onze paardvriendelijkheid brengen wij in de praktijk door het uitvoeren van de oefeningen op een verantwoorde manier, die past bij het atletisch vermogen van het paard. Wij hebben zelf het paardenvak geleerd in Duitsland van grootmeesters als Jean Bemelmans en hanteren het Duitse systeem "Skala der Ausbildung" , waarbij de nadruk ligt op een geleidelijke opbouw van de oefeningen, met als basisvoorwaarde takt en ontspanning. 

bottom of page