top of page

Op zoek naar ontspanning...

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2022

In deze serie verslagen neem ik je mee in de trainingen en wedstrijden van mijn zwarte parel Domingo, die door zijn ijver soms nog onzeker is. Dat brengt zijn stressniveau dan boven het kookpunt, waardoor er fouten ontstaan. Met mijn trainers Monique Peutz en Henri Ruoste verdiepen wij ons in de psyche van Domingo en proberen het vertrouwen bij hem te winnen om een proef te kunnen rijden die ontspannen is in de aanspanning.

11-12-21 Ik heb vandaag een fijne Grand Prix proef gereden, met 8-en voor de passages en series, maar het is soms nog moeilijk om Domingo zijn ijver te temperen, waardoor er nog teveel fouten ontstaan. Dank je wel Monique Peutz voor jouw trainingen en morele steun. Jouw advies om Domingo veel de baan in te sturen om meer ervaring op te doen en rust te vinden gaan we zeker doen! En mijn knappe Domingo ik ben super trots op jou!

16-12-21 Na de wedstrijd van vorig weekend hebben we deze week in de training veel aandacht besteed aan de overgangen van aanspanning naar ontspanning. Domingo voelde fijn aan. Morgen gaan we kijken of we de ontspanning ook mee kunnen nemen in de ring. Nu lekker wassen en onder het solarium.


17-12-21 Vandaag een fijne proef gereden. Onze training van afgelopen week, met schakelen tussen aanspanning en ontspanning, heeft zeker effect gehad. Vandaag was het beeld mooi en de ontspanning al beter. Het snelle schakelen tussen de onderdelen was soms nog moeilijk. Daarom ben ik HC gestart, zodat ik de gelegenheid had om soms even een paar passen stoom af te blazen. Ik hoop dat Domingo de vorm van vandaag tijdens de proef morgen nog iets langer kan vasthouden en dat hij zich realiseert dat het toch niet zo spannend is

18-12-21 Een mooie afsluiting van een bijzonder jaar! Domingo was nog wel gespannen, maar concentreerde zich in de ring beter op mij. Twee dagen achtereen Grand Prix is nog moeilijk, maar dat moet hij ook leren. Als hij zich ontspant heeft hij een mooie silhouette wat goede onderdelen opleverde. Mijn voornemen voor 2022 is om dit te verfijnen en het advies van de jury op te volgen: "meer kilometers maken". Ik vertrouw er op dat ik in de komende periode de goede onderdelen aan elkaar zal kunnen rijden. Daar gaan we hard aan werken!

 

Volg mijn vorderingen met Domingo en schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


16 weergaven

Comentarios


bottom of page