top of page

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2022De vogels op de Gerner Slag zijn druk bezig met hun nesten en de paarden genieten van het grasland terwijl wij het terras weer opgezet hebben, klaar voor de komende zomer!


In deze voorjaarsnieuwsbrief laten we je weten:

  • dat Angelique afgelopen weekenden weer mooie scores heeft behaald in de Grand Prix tijdens de kaderwedstrijd in Exloo en in Wezep- en dat ze voor het komende voorjaar alweer een paar mooie wedstrijden in de planning heeft staan;

  • dat Ilse haar paard Harley enige tijd bij ons in training heeft gezet;

  • dat we dit voorjaar nog een aantal leuke paarden in training krijgen, waarover later meer;

  • dat we weer gezellige trainingsweekenden hebben beleefd;

  • dat we een mooie spiegelwand hebben laten plaatsen;

  • dat Henk Jan een maandelijkse column schrijft in de Hoefslag en de nodige reacties teweegbrengt;

  • dat Wilbur zich in de gastenstal helemaal thuis voelt.

 

Mooie scores

"Het temperament van Domingo kan hem ook weleens in de weg staan"

Angelique: "Het temperament van Domingo kan hem ook weleens in de weg staan, wat kan leiden tot wisselende resultaten in de ring. Daarom heb ik besloten om een tijdje HC te starten, zodat ik hem kan afvloeien als het hem teveel wordt. In het begin moest ik nog weleens een volte rijden om de spanning te laten zakken, maar inmiddels heeft hij het vertrouwen dat nodig is om de hele proef in ontspannen aanspanning door te rijden. Dit betaalde zich uit in mooie punten tijdens de laatste wedstrijden in Exloo en Wezep."


We gaan proberen deze zomer de scores te consolideren: spannend, maar ook een leuke uitdaging!
 

Ilse brengt Harley in training

Ilse is een jeugdruiter die intensief door Angelique wordt begeleid in de topsport. Sinds zij bij ons traint heeft ze het niveau ZZ-L bereikt met haar paard Harley en ze wil deze zomer gaan scoren bij de junioren. Omdat Ilse dit voorjaar een periode verhinderd is om op Harley te rijden, hebben we overlegd dat Harley deze tijd bij ons op stal in training komt. Zo kunnen we hem extra fijn doorrijden, zodat Ilse als ze er weer klaar voor is, de training meteen zelf weer kan oppakken en kan scoren in het zomerseizoen bij de junioren.

Ilse: "Harley voelt zich helemaal thuis op de Gerner Slag"
 

Weer gezellige trainingweekenden in onze guesthouse

Het was weer supergezellig, maar we zijn ook serieus aan het werk geweest: Henk Jan heeft de talenten van zijn leerlingen optimaal tot wasdom gebracht en daarna volgde een welverdiend glas op ons terras, terwijl Hendrik zijn culinaire kunsten voor het diner aan het voorbereiden was. 

Multi-talent Wilbur

Hoewel Wilbur een Iers jachtpaard is en hij het liefst achter de "vos" aan zit, blijkt hij ook een talent voor dressuur te hebben. Na enkele successen in de ring met Marjan, neemt nu ook Gijs het stokje over en bereidt die zich voor op het werk tússen de hekjes, in plaats van er over.

 

Henk Jan nieuwe columnist De HoefslagToen de uitgever van De Hoefslag het magazine Dressuur had overgenomen, wilden zij natuurlijk ook één van de meest gelezen bijdragers aan hun portfolio toevoegen. Henk Jan beschouwde dit als een bijzondere kans om zijn boodschap uit te kunnen dragen, maar wilde daarvoor wél een "full spread" in het leidende paardentijdschrift van Nederland. Dat was een verzoek dat ze op de redactie maar al te graag inwilligden!

Lees hier de eerste column:

Column Hoefslag #5
.pdf
Download PDF • 864KB
 155 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page